Автодиагностика на място

автодиагностика на място

Автодиагностика на място в София

От какво се управлява електрическата система на автомобила

Електрическата система на почти всички съвременни автомобили се управлява от автомобилен компютър. Автомобилите с мощност над двеста конски сили, притежават повече от двадесет и пет компютъра. Тези компютри извършват постоянна диагностика на електрическата система в автомобила и събират постоянно данни за диагностициране на проблемите. Всяка отделна система на автомобила е свързана със самостоятелен компютър, който се грижи за диагностиката и работата на автомобила. Тези компютри се наричат още контролни модули, които събират живи данни и информация за състоянието на системата в автомобила. Автодиагностика на място. Всяка подадена информация се предоставя във вид на ДТС грешки и проверка на функциите на управляемите елементи. Диагностичният скенер, показва всички грешки на определена електрическа система на автомобила. По този начин специалистите откриват проблема в системата на автомобила и ги отстраняват. Ако се появят проблеми в системата на вашият автомобил, потърсете компаниите които предлагат диагностика на автомобили в София.

Какво да направим ако чекът в таблото светне

Когато чекът на таблото в автомобила ви светне, или автомобила влезе в авариен режим, потърсете услугите на специализиран автосервиз. Там ще ви направят пълна автомобилна диагностика. Служителите на специализираните автосервизи съветват, на всеки 20 000 километра да се направи пълна автодиагностика на автомобила. За тази цел е нужно да закарате автомобила си в специализиран автосервиз за диагностика. За извършването на диагностика на автомобила, е нужно диагностичният уред да се свърже към електрическата система на автомобила. Уреда се свързва посредством кабели, които се наричат още USB системи и OBD адаптери. Основният кабел се свързва с централния компютър и извършва автодиагностиката на автомобила. Всички букси които се свързват към електрическата система на различните видове автомобили, притежават различни адаптери. Повечето от тях се предлагат с оригинални букси, които гарантират сигурността при извършване на автодиагностиката. А тези кабели които се наричат алтернативни крият огромни рискове.

Автодиагностика на място – до какво води неправилната диагностика

Кабелите за автодиагностика се разделят на няколко вида. Конфигурацията на оригиналните адаптори, предоставят разширени функции в електрическите системи на автомобила. Извършването на автомобилна диагностика с алтернативни кабели, може да доведе до сериозни повреди в електрическата система на вашето моторно превозно средство. Некомпетентността от страна на клиентите, води до двойно по-скъпи ремонтни дейности на автомобила. Много често клиентите се опитват самостоятелно да отстранят повредата на автомобила. Те изключват различни видове букси, които след това показват грешки в компютъра. Клиентите често сменят здравите части в автомобила, които след това се оказват че са напълно здрави. Така клиентите губят ценно време, излишни разходи и нерви. Точно направената автодиагностика на място на вашия автомобил, ще ви спести много излишни нерви, излишни разходи и големи разправии. Специализираните автосервизи, препоръчват автодиагностиката на автомобила да се извършва само с оригинални кабели и от професионален автомонтьор. Затова избора на автосервиз може да бъде само Ваш.