Външен и вътрешен тунинг

външен и вътрешен тунинг

Външен и вътрешен тунинг на автомобила

Външен и вътрешен тунинг – настройка на конкретна машина според нуждите на конкретен човек. Тунингът придоби безпрецедентна популярност в наши дни. Думата настройка означава тунинг на автомобила. Защо стандартен автомобил не подхожда на собствениците му. Защо те оборудват и сменят, правят и ремонтират, харчат много време и пари ? Първо, настройката ви позволява да изберете автомобил от общата маса на същата, да я направите по-удобна и индивидуална. За някои е достатъчно да поставите готини колела върху него. А за някой, определено имате нужда от чистене на въздух или огромни спойлери. Второ, стандартният заводски автомобил е нещо компромисно. При което динамиката се жертва за максимална скорост, управлението се жертва за комфорт, въртящ момент, максимална скорост и мощност на двигателя са ограничени поради съображения за икономия на гориво и така нататък.

Видове външен и вътрешен тунинг

Настройката ви позволява да постигнете от автомобила точно това, от което се нуждае конкретен водач. Единият е достатъчен, за да бъде първият, другият се нуждае от обурудване на спортно ниво, а за някой – всичко наведнъж и дори допълнителни 50 коня под капака. Настройката на автомобила е разделена на три основни области. Външна настройка, вътрешна настройка и настройка на механиката:. Двигател, трансмисия, ходова част. Външна настройка. Именно външната настройка дава основния външен ефект на автомобила. Аеродинамичен комплект за купето, тониране, неонови светлини, ксенонови фарове, лети джанти, аерография и други. Аеродинамичният комплект на тялото придава на автомобила не само поразителен външен вид. Много комплекти предполагат истински аеродинамичен ефект. Известно е, че по време на движението на колата аеродинамичните сили, които възникват, променят разпределението на теглото по осите.

Изработка на външен и вътрешен тунинг

В същото време експлоатационните и спирачните характеристики рязко се влошават. За да се даде на автомобила правилното разпределение на теглото, се използват регулируеми крила, монтирани както на покрива на колата, така и върху капака на багажника. Предният спойлер на бронята също е проектиран да увеличава принудителната сила при високи скорости. Спомага за подобряване на управлението на автомобила. Тоест както по прав път, така и в ъглите. Освен това аеродинамичният корпус може да изпълнява няколко други важни функции. За подобряване на охлаждането на двигателя и вентилирани спирачни механизми, както отпред, така и отзад. Допълнителният всмукателен въздух помага за впръскване на въздух в турбокомпресора, като едновременно го охлажда през интеркулери и може би просто осигурява пасивно усилване.

Аеродинамика на външен тунинг

Следователно настройката е едно цяло. По примера на комплекта за каросерия виждаме, че външната настройка не само придава зрелищен вид на автомобила, но и върши истинската работа. Или може би просто осигуряват пасивен тласък. Разбира се, най-често срещаните са декоративни видове аеродинамични комплекти на тялото, придобити с цел просто да се откроят от тълпата. Пробите, предназначени за използване в автомобилния спорт, направени от по-трайни материали и даващи максимален реален ефект, са значително по-скъпи. Гореизложеното може да се отдаде изцяло на лети джанти. Алуминиевите джанти, предлагани в много автокъщи, предлагат чисто външен ефект, но можете да инсталирате наистина работещи колела, предназначени за спортна употреба. Те са много по-леки на тегло, което улеснява работата на двигателя и трансмисията, намалява дисбаланса при високи скорости.

Динамика на моторни превозни средства

Резултатът е значително подобрение в динамиката на превозните средства и икономията на гориво. За външна настройка могат да се причислят различни неонови светлини на купето и ксенонови фарове. Ксенон подобрява видимостта в тъмното, без ослепителни насрещни водачи. Автомобилното пръскане с въздух е нанасянето на всякакви шарки върху повърхността на автомобил. Обикновено използват автомобилна автобаза, така наречената основа. Вътрешната настройка включва всичко, което може да се нарече настройка и интериорен стил. Това са. Копчета за предавка, педали за настройка от различни видове, спортни волани с допълнителни бутони за управление. Настройка на табла за инструменти, спортна седалка. Вътрешният тунинг осигурява не само спортни пристрастия, много внимание се обръща на комфорта. Това е интериора с кожа, изкуствена кожа или други материали, използвани в автомобилите с инсталирането на допълнителни възглавници.

Изработка на вътрешен тунинг

Които са персонализирани за удобство на конкретен водач или пътници. Можете да направите ярък интериор или дискретен. Можете да плъзнете само седалките и вратите, а също така можете да плъзнете предния панел с тавана. С тях настройте автомобилните високоговорители на подиумите, за да съответстват на интериора. В унисон с интериора е възможно да вземете табло с различни осветителни тела. Можете също така да включите тонирано стъкло с филм от различни цветове, което ще придаде ефектен външен вид и ще създаде определен нюанс в интериора на автомобила. За да създадете приятен тон и уникален, дори извънземен външен вид, се използва и различни декоративни интериорни осветителни тела. Вътрешната настройка също включва шумоизолация. Автомобилните аудио, алармени и механични устройства против кражба също принадлежат към вътрешната настройка.