Диагностика на камиони

диагностика на камиони

Компютърна авто диагностика на камиони

В днешни времена, електрическата система на всички съвременни камиони се управлява от автомобилен компютър. Повечето камиони със мощност по голяма от четиристотин конски сили, са оборудвани с повече от четири броя компютри. Те извършват постоянна самодиагностика на системите в камиона и събират технически данни за предварително диагностициране на проблемите. Всяка отделна електрическа система на камиона е свързана със самостоятелен компютър, който се грижи за работата и диагностиката на камиона. Тези компютри за диагностика на камиони се наричат още контролни модули които събират живи данни и информация за състоянието на системата. Информацията се предоставя във вид на ДТС грешки и проверка на всички функции на управляемите елементи. Автодиагностичният скенер показва всички грешки и работоспособността на определена електрическа система на камиона. Диагностиката прочита всичките системи.

В кои случаи се изисква диагностика на камиони

Появата на признаци на неизправни камиони. Анализ на текущото техническо състояние на подемно-транспортното средство. Диагностично оборудване. За да се направи диагностика на камиона се изисква следното: компютър. Диагностична програма, техническа документация, амперволтметър, манометър, контролна лампа, специален инструмент. Диспечера ще обработи вашата поръчка и ще ви насрочи ден и час, за да ви направят диагностика на камиона. Видове диагностика на камиони. В зависимост от това, диагнозата се разделя на следните видове. Диагностика преди покупката, пневматична диагностика, компютърна диагностика. Диагностика на електрически съоръжения, диагностика на двигателя, стартиране на диагностиката на системата. Полеви диагностики, диагностика на системата за зареждане. Диагностика на системата за управление, превантивна диагноза.

Симптоми на неизправност при камиони

Ако се появят следните симптоми на вашето оборудване, можете да се свържете с нашата компания. Високо налягане на горивото, когато двигателя не иска да запали, скоростта е ограничена. Лампата за налягане на маслото е включена. Чека в таблото свети, не включва стартера, двигателят не набира скорост, дългите светлини не работят. Има проблем с дюзите, неправилни показания на скоростомера, трансмисията не е включена, фаровете не светят. Задните светлини не са включени, печката не работи, двигателят влиза в авариен режим. Системата няма захранване, неизправност в ABS системата. Електромагнитният клапан не работи, ниско налягане на горивната помпа, тахографа не работи, арматурното табло дава проблеми. Предпазителите изгарят, педала на газта не реагира, чистачките не работят, лампата за зареждане свети, съединителят не включва. Ако повикате мобилен автосервиз и специалистите не могат да отстранят проблема на място, ние Ви препоръчваме услугите на фирма пътна помощ за камиони Албена Експрес.

Как да отстраним неизправностите на камиона

В случай на признаци на неизправност е необходимо те да се отстранят своевременно. Специалистите на нашата фирма, извършват компютърна диагностика на камиони. Процесът за отстраняване на неизправности, започва от електрическата система. Ние обслужваме, почти цялата гама камиони на българския пазар. Диагностиката на неизправностите на съвременните автомобили е невъзможна без специално оборудване. И информационна поддръжка, която е препоръчана от производителя. Ние стриктно спазваме всички препоръки на производителя. Това се отнася особено за електронните контролни системи и електрическото оборудване. Нашите електротехници използват най-доброто оборудване. И все пак много важно е опитът на диагностика в процеса на намиране и правилно определяне на грешката. В нашата компания работят най-опитните електротехници-диагностици. Компютърната и диагностична програма, образуват комплекс от различни видове услуги.

Компютърна диагностика на камиони

Което е основа за отстраняване на неизправности в съвременните камиони и специално оборудване. Транспортирането на товарни камиони във случай на неизправност в центъра за товарни превози е трудна задача и излиза доста скъпо. Нашата компания предлага следните видове услуги. Компютърна диагностика на камиони, изходна диагностика на специално оборудване, рутинна диагноза, диагностика на камиони. Ако се занимавате с транспорт, надеждността и доброто състояние на камиона трябва да са на първо място. Планираната диагностика на товарния транспорт, трябва да се извършва на всеки шест месеца. Това ще помогне да се идентифицират неизправностите в системите за контрол и електрическото оборудване. По този начин ще се избегнат много аварии, което води не само до скъпи ремонти, но и до нарушения на задълженията за доставка. Съвременните камиони се състоят от много сложни единици и компоненти. Дори водачът, който го управлява дълго време, не винаги може да определи къде е причината за дадена неизправност.

Компютърна авто диагностика на камиони

Вградената електронна система, изисква специализиран контрол и усъвършенствано професионално оборудване за диагностициране на грешки. Ние сме готови, да извършим компетентна диагностика на Вашия автопарк, използвайки съвременна техника. Да откриваме и изтриваме грешките на блока за управление и да решаваме други проблеми. Ние предоставяме на клиента диагностичен лист в разпечатен вид. И също така премахваме дисплея на сензорните индикатори в реално време. За всеки клиент се опитваме да намерим индивидуален подход и да решим проблема с максималната полза за него. В какво се състои ежедневната работа на нашата компания. Ето част от нашата работа – портфолио на нашата организация. Всички специалисти на фирмата преминават редовна сертификация. При нас работят само най-добрите специалисти от региона. Ние не можем да си позволим да допуснем никакви грешки когато работим.

Диагностика на камиони

В днешни времена, електрическата система на всички съвременни камиони се управлява от автомобилен компютър. Повечето камиони със мощност по голяма от четиристотин конски сили, са оборудвани с повече от четири броя компютри. Те извършват постоянна самодиагностика на системите в камиона и събират технически данни за предварително диагностициране на проблемите. Всяка отделна електрическа система на камиона е свързана със самостоятелен компютър, който се грижи за диагностиката и работата на камиона. Тези компютри за камиони се наричат още контролни модули които събират живи данни и информация за състоянието на системата. Информацията се предоставя във вид на ДТС грешки и проверка на всички функции на управляемите елементи. Автодиагностичният скенер, показва абсолютно всички грешки и работоспособността на определена електрическа система на камиона. Диагностиката прочита всичките системи.

Какво трябва да направите ако камиона влезе във авариен режим

Ако камионът ви влезе в авариен режим, или светне чека в таблото, трябва да потърсите услугите на специализиран автосервиз. Във този автосервиз ще Ви направят пълна диагностика. Специалистите съветват, на всеки 50 000 километра да се извършва пълна автодиагностика и техническо обслужване на камиона. За целта трябва да посетите специализиран автосервиз за диагностика на камиони. За да се направи пълната диагностика на камиона, трябва диагностичният уред да се свърже към електрическата система на камиона. Диагностичният уред се свързва посредством кабели, наречени още USB системи и OBD адаптери. Те се свързват с централния компютър и извършват самата автодиагностика на камиона. Буксите за свързване към електрическата система на различните видове камиони, се състоят от различни видове адаптори. Някои от тях се предлагат с високо качество и сигурност, а други със ниско качество които крият рискове.

Диагностика на камиони

Тези кабели се разделят на няколко вида групи. Оригиналните адаптори предоставят разширени функции които конфигурират в електрическите системи на камиона. Извършването на диагностика на камиони с неоригинални кабели, може да доведе до сериозни повреди в електрическата система на камиона. Незнанието от страна на клиентите, води до двойно по-скъпи ремонтни дейности. Понякога клиентите се опитват да отстранят повредата, като изключват букси, които след това веднага вкарват грешки в компютъра. Клиентите започват да сменят части по камиона, които в последствие се оказват че са напълно здрави. По този начин клиентите губят своето ценно време, пари и нерви. Тука трябва да отбележим, че автомонтьора който извършва диагностиката на камиона, трябва да притежава професионално оборудване. Той трябва да открива навреме, всички грешки във компютъра на камиона и да ги отстранява своевременно.