Подаване на ток

подаване на ток

Подаване на ток

Можете да пострадате от повреда в акумулатора по цял куп причини. Ето защо повредените акумулатори за автомобили са причина номер едно за обажданията към услугите за повреда. Има редица причини, поради които акумулаторите на автомобила се повреждат. Подаване на ток. Няколко често срещани причини включват. Забравяне на фарове, вътрешни светлини, мигачи и радио, когато колата не работи. Използване на климатика, когато колата не работи. Не стартирате автомобил за дълги периоди от време. Липса на поддръжка на акумулатора. Неизправност на диодния мост или регулатора на напрежението в генератора. Алтернаторът не зарежда акумулатора, когато колата работи. Ниска температура на въздуха, което причинява замръзване на акумулатора. Какво трябва да направите, когато акумулатора на вашия автомобил се повреди.

Подаване на ток в София

Най-често срещаният начин да се справите с двигателя е като го стартирате. Всичко от което се нуждаете, за да стартирате автомобил, е набор от дебели кабели и друга кола с функционален акумулатор. Имайте предвид, че никога не трябва да се опитвате да стартирате автомобил, ако акумулатора му е спукан и видимо изтича киселина. За да запалите безопасно, изпълнете следните стъпки. Извадете помощните си кабели. Добре е да закупите комплект помощни но дебели кабели и да ги държите в колата си. Ако нямате помощни кабели, трябва да намерите добър приятел, който не само е готов да ви помогне, но и има помощни кабели. Поставете и двете превозни средства на паркинг и изключете запалването и в двата автомобила. Поставете и двата автомобила на ръчна спирачки. Прикрепете един от червените кабели към положителния извод на акумулатора а черните кабели към отрицателните клеми. На акумулаторите има – и +.

Съвети за поставяне на кабелите

Прикрепете червения кабел към положителния полюс на другия автомобил. Прикрепете един от черните изводи към отрицателния полюс на другия автомобил. Използвайте металните подпори, които държат капака отворен. Опитайте да стартирате автомобила си. Ако не стартира, уверете се, че кабелите са правилно свързани и накарайте приятеля си да завърти двигателя няколко пъти в продължение на пет минути. Ако все още не се стартира, акумулатора му не може да ви помогне. Ако двигателя проработи и колата ви запали, не изключвайте двигателя ! Изчакайте около 15 минути, за да презаредите акумулатора на автомобила. Ако автомобилът не запали акумулаторът трябва да бъде сменен с нов. Ако автомобилът ви няма да бъде използван за дълъг период от време, разумно е да инвестирате в зарядно устройство за акумулатора.

Автомобилен акумулатор

Огледайте се около себе си. В зависимост от това къде се намирате и по кое време на деня акумулатора ви е решил да се повреди, възможностите ви могат да варират. Първото нещо, от което ще се нуждаете, са кабели за подаване на ток и желаещ човек да паркира автомобила си до вашия и да ви подаде ток. Ако никога преди не сте се научили как да стартирате кола и се питате ? Положителни към отрицателни или положителни към положителни. Опитайте да попитате някой наблизо дали биха желали да ви помогнат. Не се срамувайте да питате – почти всички са изпадали в тази ситуация. Ако няма никой наоколо, преминете към следващата стъпка по-долу. Обадете се на приятел. Извадете мобилния си телефон и започнете да прелиствате списъка си с контакти. Обадете се на съпругата, най-добрия си приятел или член на семейството.

Подаване на ток с пътна помощ

Ако сте закъсали някъде и не можете да се справите със стартиране на автомобила си, най-малкото нещо което трябва да направите е да потърсите фирма за подаване на стартов ток или пътна помощ. Докато сте извадили телефона си, не забравяйте да не губите време да потърсите в социални медии или други сайтове, как се подава ток на автомобил. Обадете се на професионална помощ за подаване на стартов ток. Пътната помощ е задължителна добавка за застраховка на автомобила, която понякога може да не пристигне до Вас на отчаяна нужда. Ако имате застраховка за пътна помощ, веднага се обадете за помощ. Не сте сигурни дали го правите ? Обадете се на вашата застрахователна компания и разберете. Срещу заплащане повечето фирми за пътна помощ в София могат да дойдат при вас и да ви подадат стартов ток. Или да ви изтеглят до автосервиз, който може да определи дали акумулатора ви трябва да бъде сменен, презареден или просто да стартира двигателя на вашия автомобил.

Съвети

Искате модерно решение за пътна помощ ? Нашата компания предлага професионална пътна помощ, с фиксирани тарифи за подаване на ток, сред които и други видове услуги, като изтегляне на автомобили, въз основа на разстоянието. Удължете живота на акумулатора на вашия автомобил и се опитайте да не се поставяте в ситуация, в която трябва да използвате някое от горните поправки. Не оставяйте радиото или касетофона включен. Когато автомобилът не работи, касетофона може бързо да изтощи акумулатора. Не оставяйте светлините си включени. Уверете се, че фаровете и вътрешните светлини на автомобила са изключени всеки път, когато излезете от автомобила си. Ако имате опция да оставите светлините на автоматична настройка, използвайте тази, за да не се налага да превключвате превключвателя. Бъдете наясно със студеното време.

Предимства при подаване на ток

Студеното време може да тества границите на акумулатора ви и понякога може да бъде най-важното нещо, което го прави. Опитайте се да паркирате автомобила в гараж и ако живеете на едно от най-студените места в България, помислете за изолацията на акумулатора. Прочетете повече за това как да поддържате акумулатора на автомобила през зимните месеци. Проверявайте акумулатора на автомобила толкова често, колкото препоръчва завода производител. Корозията често може да се натрупва между клемите на акумулатора, което води до неправилното му функциониране. Ако забележите корозия или окисляване в клемите на акумулатора използвайте телена четка за да ги почистите.

| Newsphere by AF themes.