Проблеми с автомобила

проблеми с автомобила

Проблеми с автомобила и неговата подръжка

Проблеми с автомобила. Редовната поддръжка е жизненоважна за поддържане на сигурността и техническото състояние на вашия автомобил. Било то пикап, SUV, кросоувър или камион. Обаче понякога дори при внимателна поддръжка възникват проблеми с него. В този случай на всяка машина се появяват определени предупредителни знаци. Ето защо е необходимо да идентифицирате проблема възможно най-бързо и да го елиминирате, за да намалите вероятността от по-сериозни повреди и скъпи ремонти. Събрахме за вас 12-те най-често срещани проблеми с автомобил, с които собствениците на автомобили често се сблъскват. Предупредителни икони на таблото. Индикатор за проверка на двигателя. Иконата Проверка на двигателя на таблото за управление е най-често срещаният проблем за собствениците на автомобили и камиони. Този индикатор на спретната лампа светва, когато компютърът открие код за грешка в системата при работа на която и да е система.

Проблеми с автомобила за неправилна работа

Например, това се случва, когато датчикът даде грешка. Тъй като има повече от 200 възможни кода за грешка, в резултат на което иконата на двигателя може да светне. За да установите причината за предупреждението за неправилна работа на двигателя, трябва да направите електронна диагностика, която ще покаже номера на грешката. Чрез кода можете да определите какво се е повредило в колата. Ако пренебрегнете това предупреждение, съществува риск това да доведе до по-сериозна повреда на двигателя. Проблеми с подаването на гориво, впръскването и запалването. Двигателят работи най-добре, когато въздухът и горивото се смесват правилно и изгарят без остатък в горивната камера. За да завършите ефективно този процес, редица компоненти на горивната система и системата за запалване трябва да работят безпроблемно като часовник.

Премахване на проблеми с автомобила

Въпреки факта, че много движещи се части помагат на двигателя да работи нормално, неправилното подаване и впръскване на гориво, както и изтичане на гориво, са един от основните проблеми в работата на автомобила. За да намалите броя на грешка или да премахнете проблеми с впръскването на гориво, проверете горивната система и запалването. Голям разход на гориво. Някои части от горивната система, като горивни филтри, въздушни филтри, сензори за масов дебит на въздуха и сензори за кислород, стават мръсни и износени с течение на времето. Ако не ги замените, двигателят ще изразходва повече гориво от обикновено. Отново проактивното отношение към редовната поддръжка на автомобила ще ви спести от главоболие, причинено от увеличения разход на гориво поради неправилна работа на двигателя. Нисък акумулатор. Средният живот на акумулатора е 3-4 години, или 80 000-100 000 километра.

Проблеми с автомобила и смяна на акумулатора

Обикновено акумулатора остарява с времето, като всеки акумулатор във вашия смартфон. Колкото по-често акумулатора преминава през цикли на разреждане / зареждане, толкова по-бързо губи способността си да поддържа нормално ниво на заряд и определен брой ампери. Ето защо старите акумулатори в телефона и в колата се зареждат бързо и също бързо се изчерпват. Включването на повреден алтернатор и други компоненти за зареждане може да ускори проблема с акумулатор. Ето защо е важно да смените стария акумулатор някъде след 80 000 километра или 3 години след употреба. И си струва да се направи, дори ако няма признаци на износване на акумулатора. Спукана гума. Но това не е най-честата причина за загуба на налягане в гумите. На първо място, трябва да разберете какво е причинило спукването на гумата.

Проблеми със старите гуми на автомобила

Стари гуми или обичайния набор от обстоятелства, което доведе до факта, че сте попаднали на винт за само нарязване. Най-честата причина е нормалното, естествено износване на протектора. За съжаление, колкото по-стари са гумите, толкова повече гуменият състав в тях губи своите физични и химични свойства. Ето защо пробиването на стара гума е по-вероятно. Така че, ако не искате да получите главоболие под формата на чести пункции, по-добре е след това да смените старата гума с нова. Удължете живота на гумите. За да направите това, трябва да сменяте колелата от време на време, за да осигурите равномерно износване на гумата. Някои експерти съветват да правите това всеки път, когато сменяте двигателното масло. Тоест, на всеки 8000-15 000 километра. Спирачки на автомобила. Както всяка друга движеща се част на автомобила, спирачната система е подложена на износване за определен период от време.

Проблеми със спирачките на автомобила

Спирачките са жизненоважни за безопасното спиране. Ето защо, когато забележите някакви признаци на проблеми, като скърцане или, например, педалът на спирачката стане мек, трябва да закарате автомобила си на механик възможно най-скоро. Но най-често скърцане подсказва, че трябва да се замени нещо в спирачната система. Като правило говорим за спирачни накладки и спирачни дискове. Повреда в генератора. Генератора е тази част от вашия автомобил, която поддържа всички електрически системи при стартиране на автомобила. Той е отговорен и за зареждането на акумулатора, за да я поддържа в добро състояние. Ако генераторът се счупи, това може да доведе до преждевременно износване на акумулатор и други проблеми при стартиране на машината. В ръководството на машината или в сервизната книга проверете препоръчителните интервали за поддръжка на генератора и го сменете преди неуспех, за да избегнете проблеми.

Проблеми със стартера на автомобила

Така можете да спестите прилична сума пари. Повреда в стартера на автомобила. Стартерът е отговорен за стартирането на двигателя, което възниква при запалване на автомобила. Ако стартерът не работи, няма да стартирате колата. Обикновено стартерът се поврежда поради износване на електрическия соленоид. Може да се повреди и поради износване на релето. Включването на стартера може да не работи в резултат на други електрически повреди. Да, стартерът също може да бъде сменен или поправен предварително. Но има един проблем. Невъзможно е да се предвиди кога ще се повреди. Максимумът, който можете да направите, е да идентифицирате проблем в стартера по време на планирана диагноза. За съжаление, не всички майстори в услугите се отнасят към автомобилите с нужното внимание. Ето защо е толкова важно да намерите своя добър авто механик. Не забравяйте, че добрият автомобилен механик е ключът към дългия живот на вашата машина.

Проблеми с волана на автомобила

Трептене на волана. Множество проблеми могат да доведат до трептене на волана по време на движение. Това може да се случи веднага след стартиране на двигателя. Лагерите на колелата или повредените компоненти на окачването могат да причинят трепване на волана. Ако това се случи при по-високи скорости, това обикновено показва проблем с балансирането на колелата. Във всеки случай най-добрият начин да разберете е да закарате колата си на авто механик, който може правилно да диагностицира проблема и да го реши. Неправилно СО в изпускателната система. За да преминете проверката според очакванията, е необходимо в изпускателната система с работещ двигател отработените газове да отговарят на определени екологични стандарти. За съжаление с течение на времето всяка машина може да промени нивото на вредните вещества в изпускателната система.

Проблеми с автомобила и неговия двигател

Затова периодично всеки водач трябва да проверява нивото на CO в изпускателната система на автомобила си. Ако стойностите са надвишени, е необходимо да се регулира ауспухът. Прегряване на двигателя. Много шофьори смятат, че прегряването на двигателя е рядко явление. Но това не е така. Това може да се случи с всяка кола. Да, разбира се, по-малко вероятно е съвременните автомобили да прегрее на пътя. Независимо от това, това не означава, че вашата съвременна кола няма да прегрее. В повечето съвременни автомобили охлаждащата система е много сложна и съдържа няколко сензора. Които следят температурата на охлаждащата течност и нейното ниво. Най-честата причина за прегряване на двигателя е теч на охлаждаща течност. Например, по-често изтичането на антифриз е свързано с понижаване на налягането на охлаждащия радиатор, повреда на водната помпа или повреда на разширителния резервоар.

Проблеми с автомобила

За да намалите риска от прегряване на двигателя, трябва предварително да смените радиатора и помпата. И за да увеличите живота на радиатора, е необходимо да го миете по-често от мръсотията. Отказ на автоматичната трансмисия. При правилна поддръжка автоматичната трансмисия може да измине повече от 300 000 километра без проблеми. Съвременната автоматична трансмисия е хидравличната система. Състояща се от няколко маслени уплътнения и линии, които могат да бъдат повредени, запушени с отломки или теч. Когато това се случи, трансмисията може да започне да се подхлъзва или да не се движи плавно. Скоростите ще бъдат подредени. За да избегнете този често срещан проблем с автомобила, следвайте препоръчаната планова поддръжка на автоматичните трансмисии. Например, сменете маслото и филтъра в автоматичната скоростна кутия своевременно.

| Newsphere by AF themes.