Пътна помощ

пътна помощ

Пътна Помощ за автомобили и камиони

Собствениците на автомобили, може да се чувстват комфортно, не само благодарение на високата надеждност на нашите специализирани автомобили. Но и благодарение на специалната програма за пътна помощ която е предоставена от специализираните фирми за репатриране в София и страната. Благодарение на тази уникална програма, фирмите за пътна помощ ще ви окажат съдействие и ще Ви помогнат да стигнете до вашата дестинация навреме. Ако имате нужда от пътна помощ в случай на пътнотранспортно произшествие, проблеми с горивото. Внезапна повреда на автомобила, или други трудни ситуации, можете да се свържете с нас на денонощния ни телефон. Ние ще организираме нашите служители и ще ви предложим най-доброто и оптимално решение за бързото възобновяване на вашето пътуване. В зависимост от ситуацията която сте попаднали, ние ще Ви осигурим и предоставим следните видове услуги. Автодиагностика на автомобила, техническа помощ и авторемонт на автомобила. Отговорно съхранение през празниците.

Доставка на гориво с пътна помощ

Нашата компания е единствената в страната, която предоставя различни видове услуги, свързани с услугата пътна помощ и доставка на гориво до Вас. С повече от 20 сервизни специализирани превозни средства в София и страната, може да ви помогнем да се върнете на пътя. Над 375 000 шофьори са намерили по-добра помощ на пътя, чрез фирмите за пътна помощ и милиони имат директен достъп до нашите услуги. Чрез интеграции и партньорства с картографиране и свързани платформи за автомобили. Нашата компания предоставя най-бързия, най-безопасния и най-иновативния начин за пътна помощ. Изчерпването на гориво не означава, че нямате късмет. Само със едно обаждане по телефона и ние ще изпратим бърза, надеждна помощ за доставка на гориво. За да предвижите вашето превозно средство до най-близката бензиностанция. Всичко това за ниска фиксирана цена. Ние предлагаме услуги със ясни, фиксирани цени, безкасово плащане и надеждна пътна помощ за водачите, които имат нужда от гориво.

Мобилен автосервиз

Ако получите авария, не е нужно да идвате до автосервиза. Спестете пари и време, когато ни повикате, ние сме лицензирана фирма за мобилни услуги. Нашите мобилни техници ще дойдат при вас. Ние предлагаме различни видове мобилни услуги за ремонт на автомобили, включително и подмяна на акумулатора. Ремонт на стартери и горивни помпи, диагностика на автомобили, настройка на прозорци, предварителен преглед за покупка на автомобила. Независимо дали идвате за рутинна проверка или за ремонт, ние ви обещаваме, че ще бъдете напълно доволни от нашата работа. Ние осигуряваме дванадесет месечни гаранции с всички наши услуги за Вашето спокойствие. Компанията предлага удобна мобилна механика, собственост и експлоатация. Ние се ангажираме да ви осигурим, безпроблемно преживяване както за старите, така и за новите си клиенти. Нашата компания за пътна помощ за, предлага само оригинални части от реномираните марки. Ние Ви гарантираме че вашият личен автомобил винаги ще бъде готов за пътуване.

Смяна на спукана гума

За да смените спуканата гума с резервната, ще ви е необходима най-добрата крайпътна аварийна екипировка. Това са крика който трябва да повдигне автомобила, специален гаечен ключ за отвиване на гайките. Резервната гума и манометър за налягането на гумите, при евентуално напомпване на резервната гума. Намерете безопасно място за паркиране. Не паркирайте на мръсотия или трева, ако е възможно, крикът може да потъне във мръсотията и да стане нестабилен. Опитвате се да избегнете неравностите, за да предотвратите подвижността на автомобила. Обезопасете Вашето превозно средство. Изключете двигателя и включете аварийната или ръчната спирачка, преди да смените гумата. Подложките за колела, могат да бъдат поставени зад противоположната страна на страната. Която е повдигната, за да запазите автомобила си неподвижен. Консултирайте се със ръководството на автомобила, за да намерите местоположението на вашият крик. Ако прецените, че няма да се справите със ситуацията, повикайте фирма за пътна помощ.

Необходими инструменти за смяна на гума

Резервната гума или инструментите за гуми, ако никога преди това не сте ги използвали. След като намерите тези важни неща, ви препоръчваме да ги изпробвате и да се запознаете с начина им на използване. Така че се чувствате удобно да изпълните следващите няколко стъпки. В очакване да научите как да използвате инструментите си в тъмна, дъждовна нощ може да бъде разочароващо и дори опасно. Препоръчваме ви да изпълните тези препоръки, когато гумата ви не е спукана, за да можете да усетите как да изпълните задачата. Разхлабете леко гайките преди да повдигнете автомобила на крика. Ако автомобилът ви има капачка на колелото, първо го отстранете с помощта на отвертка или плоския край на дръжката или на гаечния ключ. Използвайте гаечния ключ, за да разхлабите гайките, чрез завъртане на ключа обратно по посока на часовниковата стрелка. Ако гайките са прекалено стегнати, използвайте спирачна течност, за да ги разхлабите. Ако не можете да ги развиете тогава вече потърсете екипите на пътна помощ.

Как да смените спуканата гума

Разхлабете гайките само малко. До този момент не сваляйте по никакъв начин гайките. Повдигнете автомобила на крик. Консултирайте се със служител от фирма за пътна помощ. За най-доброто място за осигуряване на вашия крик и следвайте неговите инструкции. Повдигнете автомобила на 5 – 6 сантиметра от земята, колкото е необходимо за да смените спуканата гума. Спуснете автомобила, за да преместите гнездото, ако забележите нестабилност. Свалете гайките и колелото. Използвайте гаечния ключ, за да извадите гайките. Поставете гайките, където няма да ги загубите, като например от вътрешната страна на вратата на колата. Издърпайте колелото и го оставете настрана. Свалете спуканата гума. Извадете спуканата гума с две ръце. Издърпайте гумата към себе си и я поставете под автомобила, само във случай, че крикът ви е нестабилен и пуснете автомобила. Ударете гумата със чук или пък използвайте малко спирачна течност, за да разхлабите гайките. Ако имате затруднения при премахването на джантата поради ръжда.

Поставяне на резервната гума.

Поставете резервната гума на мястото на спуканата, затегнете гайките или болтовете на ръка. Завъртете гайките по посока на часовниковата стрелка на ръка, колкото е възможно по-плътно. След това вземете гаечния ключ и завъртете болта достатъчно здраво, за да закрепите гумата, преди да я спуснете на земята. Не я затягайте напълно. Съществуват различни последователности на затягане за 4 и 5-ходови колела. Затягането на гайките в правилната последователност гарантира. Че колелото ви се монтира правилно и че напрежението е равномерно разпределено по колелото. След това внимателно пуснете автомобила на земята. Свалете крика и затегнете гайките, доколкото е възможно, във правилната последователност. Вниманиe !!! Много резервни гуми не са обикновени гуми в пълния си размер. По-малките резервни гуми не могат да развиват големи скорости и трябва да се придвижат само на къси разстояния. Консултирайте се с автоспециалист от пътна помощ за инструкции и предупреждения за шофиране със по-малка резервна гума.

Принцип на акумулатора

Повечето автомобили използват оловни акумулатори. Принципът им на действие се обосновава на химическата реакция на оловни плочи с електролит, в резултат на което се произвежда стартов ток. С течение на времето се появяват сулфатиране и разрушаване на плочите. Както и изпаряване на електролита от акумулатора, което намалява капацитета на акумулатора. Акумулатора може да бъде разредена в най-неподходящия момент. Зареждане на акумулатора с мултицет. С него можете да измервате напрежението във терминалите и да разберете дали акумулатора на автомобила е зареден. Напълно заредения акумулатор трябва да бъде 12,6 V или малко повече. Напрежението от 12.42 V съответства на 80% от заряда, 12.2 V – 60%, 11.9 V – 40%, 11.58 V – 20%, 10.5 V – 0%. Най-надеждният начин е да се провери с товарна вилка за акумулатори. Тя може да покаже спада на напрежението под товар, тоест действителното ниво на зареждане и капацитета.

Зареждане на акумулатора

Принципът на зареждане сам по себе си е прост. Трябва само да свържете кабелите от зарядното устройство към клемите на акумулатора. И да включите щепсела в контакт само според полярността. Въпреки това, първо трябва да вземете решение за начина на зареждане. Има два основни метода: зареждане с постоянен ток и зареждане с постоянно напрежение. Тъй като зареждането на акумулатора е химичен процес, при който се отделя взривоопасна смес от водород и кислород. Трябва да бъдете много внимателни и да спазвате правилата. Не използвайте открит огън и не извършвайте никаква работа, която може да образува искри. Ако не можете да извадите акумулатора, изключете и двата полюса. Ако разберете че напрежението във акумулатора не е достатъчно за да запалите двигателя на автомобила. Потърсете услугите на специализиран автосервиз със авто електро техник. Или специализирана компания за денонощна пътна помощ във страната.

Автомобилна диагностика

Автомобилната диагностика, чиято цена може да достигне до хиляди левове, може ефективно да предотврати много проблеми. Тя може да помогне на собственика на автомобила, да спести суми, които многократно надвишават разходите. Компютърната диагностика на автомобила е в основата на всички съвременни автомобили. Без която в днешно време не е възможно да се поправи автомобила. Тя позволява за кратък интервал от време, да открие скритите грешки във автомобила и да ги отстрани. Съществуват прекалено много сервизи във страната, които предлагат диагностика на автомобили. За съжаление намирането на най-добрите специалисти, които ще извършват автомобилна диагностика на високо ниво, съвсем не е лесно. Добра възможност за това е нашата компания за пътна помощ. Ние предлагаме пълна автодиагностика на място и мобилен сервиз на място. Нашите специалисти са специализирани във областта на автомобилната, авто-диагностика, ремонта на леките автомобили и тяхната електроника.

Подаване на стартов Ток

Най-честата причина, поради която двигателя на автомобил не се стартира, е изтощеният акумулатор. Ако имате мултицет за проверка на зареждането на акумулатора, тогава проверете дали е зареден. Ако акумулаторът не показва признаци на живот, не изпадайте веднага във паника. За успешното стартиране на автомобил със повреден акумулатор, е важно да следвате правилната последователност на нашите препоръки. Поставете двата автомобила, възможно най-близо един до друг. Броня към броня. Свържете червения стартов проводник към положителните клеми на двата акумулатора. А след това свържете черния стартов проводник към отрицателните клеми на двата акумулатора. Стартирайте двигателя, като правите не повече от 2-3 опита. След като двигателят запали, оставете да работи за няколко минути и изключете кабелите. Най-сигурният начин, да стартирате двигателя на автомобила е подаване на ток с блустер 12-24 волта. И ако тогава двигателя на автомобила не запали, повикайте пътна помощ и закарайте автомобила в автосервиз.