Устройство на автомобила

устройство на автомобила

Устройство и ремонт на автомобила

Устройство на автомобила. Устройство и ремонт на моторни превозни средства. Устройството на автомобила се състои от структура на автомобила. Устройството на двигателя, трансмисията на автомобила. Системата за захранване, електрическа система, ходова част, кормилно управление и спирачна уредба. Тези раздели ще ви помогнат да проучите устройството на автомобила. Да научите как сами да ремонтирате автомобил, да заварявате автомобил и да се обучите как да управлявате. Автомобилите се състоят. Каросерия – това е частта на автомобила, предназначена да побере водача и пътниците или товара. Купето е най-основната и скъпа част от автомобила. Тъй като пряко влияе върху дълголетието на автомобила. Когато купува автомобил, купувачът на първо място обръща внимание на състоянието на купето и външния му вид. Двигателят е сърцето на автомобила, чиято задача е да преобразува топлинната енергия в механична работа.

Устройство на автомобила – двигател

Двигателят създава въртящ момент и предава въртенето на колелата чрез трансмисията. Така че колата да започне да се движи. Двигателят се състои. Механизъм за свързване на коляновия вал. Възприема налягането на газовете след изгаряне на горивната смес и преобразува възвратно-постъпателното движение на бутало-свързващия прът в ротационното движение на коляновия вал. Механизъм за разпределение на газ – отваря и затваря клапани за вход на горивна смес в цилиндрите и отделяне на отработени газове. Система за охлаждане на двигателя – премахва топлината от нагрятите части на двигателя, като осигурява оптимални температурни условия. Система за смазване на двигателя – за подаване на масло върху триещите се повърхности на части.

Система за запалване на двигателя

Което впоследствие намалява триенето между тях и намалява загубата на мощност на двигателя. Системата за захранване на двигателя – за приготвяне на оптималната горима смес, която се състои от гориво и въздух. Той доставя горивната смес в цилиндрите на двигателя и отстранява отработените газове. Система за запалване на двигателя – създава и доставя ток на високо напрежение към цилиндрите за последващо запалване на работната смес. Предаване на автомобил – отговаря за предаването на въртящия момент от двигателя към задвижващите колела. А също така променя величината и посоката на този момент. Дизайнът на трансмисията основно зависи от броя на задвижващите оси. Автомобил, в който всички оси са водещи, се нарича задвижване на всички колела. Трансмисията на автомобил се състои.

Устройство на автомобила – съединител

Съединител – служи за изключване на двигателя и скоростната кутия по време на превключване на предавките и безпроблемно свързване при стартиране. Скоростна кутия – променя сцеплението, скоростта и посоката на автомобила. Той изключва двигателя от трансмисията чрез включване на неутрална предавка. Карданна трансмисия – осигурява предаване на въртящ момент от скоростната кутия към задвижващите оси. Основна предавка – увеличава въртящия момент и го предава на оста. Диференциал – осигурява въртене на колелата на задвижващата ос с различни ъглови скорости. Калъф за трансфер – разпределя въртящ момент от скоростната кутия към задвижващите оси, увеличавайки предавката. Позволява ви да активирате и деактивирате предната ос на задвижването. Волан – осигурява движението на автомобила в дадена посока. Спирачна система – за намаляване на скоростта и спиране на автомобила напълно или поддържане на място.

Устройство на автомобила – шаси

Шаси – действа като количка и служи за придвижване на автомобила по пътя. Механизмите и частите на шасито осигуряват комфортни условия на шофиране, намалявайки вибрациите и треперенето. Автомобилна електрическа система – това са устройства, които генерират, предават или консумират електрическа енергия в автомобил. Осигурявайки стабилна работа на двигателя, трансмисията, шасито на автомобила, а също така влияят върху автоматизирането на процесите в автомобила. Безопасността на движението и комфорта на водачите и пътниците. Как да изучавате устройството на автомобила. За да се изучи устройството на камион и автомобил, е необходимо последователно да се изучават материалите от учебника. За ефективно обучение препоръчваме да изучите материала схематично, в следната последователност. Целта на автомобила. Устройството на автомобила, първата стъпка е да проучите общата структура на автомобила.

| Newsphere by AF themes.